Jde o část masa ležící mezi krkem a nízkým roštěncem. Tento kus masa je větší než klasický "ribeye" vysoký roštěnec a je prorostlejší a tučnější s nápaditým mramorováním, ideální kus připravený na steaky na grilu i pánvi.
Steak na grilu s kari dipem Ingredience 4 steaky vysokého roštěnce (2 až 3 cm vysoké) Sůl a pepř Olivový olej 80 g ideálně domácí majonézy 80 g řeckého jogurtu 2 lžičky zelené kari pasty 2 lžíce mangového čatní Postup Nejprve si připravte kari dip. Smíchejte jogurt, majonézu, kari pastu a mangové čatní. Dejte do chladu. Steaky ideálně alespoň hodinku temperované venku osušte, osolte, opepřete a potřete olivovým olejem. Grilujte z každé strany 2 až 3 minutky, to bohatě pro dokonalý biftek postačí. Poté nechte 10 minut před servírováním odležet. Podávejte s vychlazeným kari dipem a například opečenými baby bramborami ve slupce.
Jednoduchý entrecôte na pánvi Ingredience 2 steaky vysokého roštěnce (2 až 3 cm vysoké) Sůl a pepř Olivový olej 2 svazky čerstvého tymiánu Máslo Postup Steaky vyndejte z lednice a ideálně hodinku je ponechte temperovat venku. Steaky osušte a potřete olivovým olejem. Rozehřejte si lithiovou pánev a opékejte z každé strany 2 až 3 minutky. Nakonec vypněte ohřev, ale pánev nechte na plotně. Steaky z obou stran pořádně osolte a opepřete a vložte na ně navrch 2 plátky másla a svazek tymiánu. Ihned přiklopte pokličkou a nechte na plotně 10 minut dojít. Vyjměte steaky z pánve, do šťávy z pánve ještě vmíchejte 2 kostky másla, až se rozpustí, a servírujte steaky polité vzniklou máslovou šťávou.